Foto's van Wim Heijnen
www.a73swalmen.nl
A73Swalmen.NL Home      Acrobad Reader nodig! ViaLimburg informatiebulletin nr. 13 September 2003
A73 door Swalmen
Afbeelding Rijksweg 73 nieuws 4, juni 1997 (Info RWS).

De hernia of ruggengraat van Limburg tekent zich inmiddels duidelijk af in het Swalmer landschap.
Hernia genoemd door de vele tegenstanders die nog steeds moeite hebben met de vernietiging van landschappelijk schoon door een autoweg welke op een andere plek veel eenvoudiger aangelegd had kunnen worden.
Ruggengraat genoemd door de vele voorstanders welke eindelijk de lang gewenste noord zuid verbinding gestalte zien krijgen.

In nevenstaande fotorapportages is goed te zien welk enorm werk er verzet is door vele werklieden uit diverse landen om de autoweg gestalte te geven. Ook is duidelijk te zien welke enorme aanslag het betekend op het Swalmer landschap. Voor bronvermelding van niet eigen gemaakte foto's en folders verwijs ik naar de intro van de archief site. Mocht belangstelling zijn voor hoe het er allemaal uitzag voor deze landschappelijke ingreep dan is een bezoek aan deze archiefsite zeker ook aan te raden, zie:

-->A73Swalmen Archief<--

De werkzaamheden in Swalmen zijn gestart in januari 2003. Inmiddels, 4e kwartaal 2007, rest alleen nog het afwerken van de tunnel. De verandering van het landschap is inmiddels definitief geworden. Bijgaande een toegevoegde video: Situatie juni 2018.


De informatie op deze site is samengesteld door de
--> webmaster <--
van deze site. Alle gegevens op deze website hebben slechts een indicatieve waarde. Er kunnen geen rechten aan worden ontleend. Alle rechten m.b.t. de foto's voorbehouden. Het Auteursrecht van de foto's blijft te allen tijde berusten bij de fotograaf. Personen die herkenbaar zijn afgebeeld en een beroep willen doen op het Portretrecht, dienen dit te melden aan de sitebeheerder van deze site. De betreffende foto's zullen dan zo spoedig mogelijk van de website worden verwijderd.

A73Swalmen Archief. Informatie van vr 2003 en bronvermelding voor de totale site.

Archief Info
van vr 2003


Vestjens over zijn A73 in Dagblad de Limburger 24-03-2007

Vestjens over zijn A73

Special over situatie Swalmen maart 2007    Acrobad Reader nodig!
Special over situatie Swalmen april 2003